Rimske novine promijenile ime po prvi put u historiji
Foto: EPA

U čast Francesca Tottija

Rimske novine promijenile ime po prvi put u historiji

E. Čaušević

Francesco Totti će danas po posljednji put u svojoj karijeri istrčati na Olimpico u dresu Rome kluba u kojem je proveo cijelu svoju karijeru.

Kralj Rima odlučio je da je vrijeme da ide u penziju, te će današnji meč posljednjeg 38. kola Serije A protiv Genove biti poseban za sve navijače Roma, ali i ostale ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu. 

Koliko je današnji dan poseban u Rimu najbolje govori činjenica da je rimski dnevnik II Tempo po prvi put u svoje 73 godine postojanja odlučio promijeniti ime naslovne strane u čast kapitena Rome.

Mnogi navijači Rome će sigurno željeti uzeti ovaj broj novina koji će sigurno biti dio historije. Današnje izdanje rimskog dnevnika se zove "II Tempo di Totti".

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi