Riquelme nagovara Teveza da dođe u Bocu

Riquelme nagovara Teveza da dođe u Bocu

E. Škorić

Iskusni playmaker Boca Juniorsa Juan Roman Riquelme pokušava uvjeriti Carlosa Teveza, napadača Manchester Cityja, da pređe u redove argentinskog kluba.

Tevez je u sukobu sa svojim poslodavcima. Iako je prihvatio klupsku odluku da ne primi dvije sedmične plate zbog kršenja pet stavki ugovora (odbio ući u igru protiv Bayerna u Ligi prvaka), nije se pojavio na treningu.

Viđen je na aerodromu u Buenos Airesu, te je bez dopuštenja iz kluba napustio Englesku.

Riquelme je otkrio kako svaki put govori Tevezu da dođe u Bocu, gdje je ovaj počeo profesionalnu karijeru 2001. godine, osvojivši naslov prvaka i Copa Libertadores u vrijeme dok je tamo boravio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.