Riquelme završio karijeru

U 36. godini

Riquelme završio karijeru

E. Škorić

Argentinski nogometaš Juan Riquelme i zvanično je okončao karijeru.

Riquelme je najavio krajem protekle godine kraj igračke karijere, a sada je i zvanično donio odluku. Napušta nogomet poslije 18 sezona, u 36. godini.

“Donio sam odluku. Osjećam se veoma sretnim zbog svega što je iza mene. Uživao sam od prve do zadnje utakmice”, izjavio je Riquelme, koji je završio karijeru u Argentinos Juniorsima, ujedno svom prvom klubu.

“Imao sam prekrasnu karijeru. Nadam se da su ljudi uživali u mojim igrama”.

Ozbiljniji nogomet je zaigrao i prvi profesionalni ugovor potpisao u Boca Juniorsu, da bi 2002. godine potpisao za Barcelonu, a kasnije igrao i za Villarreal. Za reprezentaciju Argentine je odigrao 51 utakmicu i postigao 17 golova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.