Rivaldo: Bio bih najbolji na svijetu da igram danas

Legendarni Brazilac

Rivaldo: Bio bih najbolji na svijetu da igram danas

Teme:

Rivaldo, nekadašnja zvijezda Barcelone i reprezentacije Brazila, smatra da bi dominirao fudbalom da u današnje vrijeme igra u najboljim godinama. 

Svoju mirovinu Rivaldo je prekinuo prošlog mjeseca i trenutno nosi dres brazilskog drugoligaša, a tokom karijere je 1999. godine proglašen za najboljeg igrača svijeta. 

„Današnji fudbal se mnogo razlikuje od vremena kada sam ja igrao. Mogu da se kladim da bih u današnje vrijeme bio najbolji igrač svijeta barem dva ili tri puta. Siguran sam da bih davao 50 golova po sezoni", izjavio je 43-godišnji Rivaldo i dodao: 

"Kvalitet je ranije bio mnogo veći, u Brazilu ali i u svijetu. Danas fudbal nije dobar kada Messi i Ronaldo postižu po 50 golova u prvenstvu. To pokazuje da je fudbal sada na manjem nivou. Čak ni najbolji na svijetu ne bi mogli da postižu 50 golova na 38 utakmica", zaključio je Brazilac. 

Rivaldo u Mogi Mirimu obnaša i funkciju predsjednika kluba, a zanimljivo je da je u prošloj utakmici asistirao svom sinu Rivaldinhu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.