River po prvi put u istoriji posljednji

Argentinska fudbalska liga

River po prvi put u istoriji posljednji

Remijem (1:1) na gostovanju kod Estudiantesa La Plate u posljednjemu, 19. kolu argentinske Aperture, igrači River Platea završili su sezonu na 20. mjestu

Posljednje mjesto na kraju jednoga prvenstvenog takmičenja u Argentini (Apertura ili Clausura) slavni je sastav iz Buenos Airesa zauzeo po prvi put u stogodišnjoj povijesti.

Klub je osnovan 1901. godine. Kroz cijelo vrijeme postojanja “los millonariosi” su osvojili 26 naslova prvaka, dva naslova prvaka Južne Amerike (Copa Libertadores) i jedan Interkontinentalni kup. Da stvar bude nevjerovatnija, u Aperturu su u avgustu startali kao aktuelni pobjednici Clausure, proljetne dionice prvenstva.

Rezultati
Huracan – Velez    3:0
Estudiantes - River Plate    1:1
Gimnasia (J) - Gimnasia La Plata    1:1
Newell's Old Boys - Racing Club 3:0

Poredak: 1. San Lorenzo 36 (-1), 2. Tigre 36 (-1), 3. Boca Juniors 36 (-1), 4. Lanus 34 (-1), 5. Newell's Old Boys 31... 19. Rosario Central 15 (-1), 20. River Plate 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.