Robben objavio kraj: Fokusirat ću se na Bayern
Foto: EPA

Oprostio se od Holandije

Robben objavio kraj: Fokusirat ću se na Bayern

Kapiten Holandije Arjen Robben (33) potvrdio je kako mu je sinoćnja utakmica protiv Švedske bila posljednja u reprezentativnom dresu. 

S obzirom da je u poznim igračkim godinama, Robben je odlučio da se povuče iz reprezentacije i posveti obavezama u svom klubu Bayernu. 

"Nije mi bilo lako, ali želim se maksimalno fokusirati na klupsku karijeru. Ovo je najbolje vrijeme za proslijediti štafetu sljedećoj generaciji", kazao je Robben. 

Robben je svoj oproštaj odradio na najbolji način. Iako Holanđani nisu uspjeli izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, on je u posljednjoj utakmici kvalifikacija jedini bio raspoložen i sa dva pogotka je donio svojoj zemlji pobjedu nad Švedskom (2:0). 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oproštaj od reprezentacije je doživio vrlo emotivno. Plakao je na početku, ali i na kraju utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi