Robben: Odlazak u Kinu je kao završetak karijere

Produžio ugovor s Bayernom

Robben: Odlazak u Kinu je kao završetak karijere

E. Čaušević

Holandski fudbaler Arjen Robben jučer je produžio svoj ugovor sa Bayernom.

Robben će u redovima bavarske ekipe ostati do ljeta 2018. godine. Holanđanin je imao bogatu ponudu iz Kine da nastavi svoju karijeru, ali je na kraju odlučio da ostane u Bayernu. Robben je za njemačke medije objasnio zašto nije želio da ide u Kinu.

"Odlično mi je u Bayernu jer igram u jednom od najboljih klubova na svijetu. Transfer u Kinu bi bilo nešto totalno drugačije. To je u suštini kao da ste završili svoju karijeru, a ja to još uvijek ne želim da uradim. Želja mi je da igram na vrhunskom nivou koliko god budem trebao", rekao je Robben, te dodao:

"Odlasci u Kinu su neka vrsta ludila. Nude neke nevjerovatne ponude koje se ne mogu odbiti. Ja ih isto imam nekoliko, ali sam jasno poručio da ne želim da ih prihvatim. Fudbaler bi trebao novac staviti na zadnje mjesto, ali nažalost to više nije tako. Mene novac nikada nije privlačio i ko god misli tako ima iza sebe veliku karijeru".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Holandski fudbaler dodao je da mu nikada neće biti jasno zašto neki igrači u najboljim godinama odluče da prihvate ponude klubova koji su daleko od vrhunskog nivoa.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi