Robben otkrio u koji klub će ići nakon Bayerna

Želi se vratiti kući

Robben otkrio u koji klub će ići nakon Bayerna

E. Čaušević

Holandski fudbaler Arjen Robben izjavio je da sve više razmišlja o završetku svoje karijere, te da će najvjerovatnije odigrati još jednu sezonu u dresu Bayerna.

Ovaj 33-godišnji krilni napadač u posljednje vrijeme sve više ima problema sa povredama i svjestan je da je sve bliže kraju igračke karijere. Robben je u izjavi za njemačke medije priznao da će najvjerovatnije odigrati još jednu sezonu u Bayernu, te da će prije nego što okači kopačke o klin vratiti se u klub gdje je sve počelo.

"Poprilično sam opušten kada razmišljam o svemu. Svjestan sam da se kraj bliži, ali sada samo mislim o narednoj sezoni. Pomalo sam se malo umorio od svega i vidim da mi je potreban duži odmor. Prije završetka karijere ću se sigurno vratiti u Holandiju i zaigrati za Groningen. To je moj klub gdje sam počeo i imam veliku želju da se vratim", rekao je Robben.

Robben je karijeru počeo 2000. godine u Groningenu za koji je u dvije sezone odigrao 46 utakmica i postigao je osam golova. Nakon toga otišao je PSV, te je još igrao za Chelsea i Real Madrid. U dosadašnjem dijelu karijere za Bayern je odigrao 256 utakmica i postigao je 131 gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi