Roberto Mancini će dobiti neočekivanu priliku?

Italijan na klupi Engleske?

Roberto Mancini će dobiti neočekivanu priliku?

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Roberto Mancini nekoliko dana pred početak nove sezone napustio je trenersku klupu Intera.

Mancini je proveo cijele pripreme sa Interom, ali  je samo nekoliko dana prije početka nove sezone saopštio da napušta italijanski klub. Razlog toga bila je svađa sa čelnicima Intera.

Ipak, Mancini bi se samo mjesec dana nakon odlaska iz Intera ponovo mogao vratiti poslu. Engleski mediji prenose da je italijanski stručnjak jedan od glavnih kandidata za selektorsko mjesto Engleske.

Nakon skandala Sama Allardycea u engleskim medijima, gotovo sigurno će ovaj stručnjak dobiti otkaz na klupi reprezentacije. Daily Teregraph prenosi da je jedan od glavni kandidata za novog selektora upravo Mancini. Pored njega u igri je još Gareth Southgate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti