Robin Dutt: Hajrović ima odlične napadačke sklonosti

Trener Werdera o novajliji

Robin Dutt: Hajrović ima odlične napadačke sklonosti

Werdr Bremen hvata zalet za novu sezonu Bundeslige, a trener Robin Dutt tokom pripremnim utakmica isprobao je nekoliko varijanti kao i sve igrače kojima trenutno raspolaže. 

Werder će u prvom kolu Bundeslige vjerovatno zaigrati u formaciji 4 – 4 – 2, u kojoj je igrao i tokom proljetnog dijela prošle sezone. Dut je bio zadovoljan nakon mečeva protiv Wacker Innsbrucka odnosno Athletic Bilbaoa, a pohvalno se izrazio i o novim igračima u svom timu.

„Velika prednost Alejandra Galveza je što je uvijek miran, čak i kada je pod pritiskom. Uvijek je spreman i uvijek ima rješenje. Izet Hajrović ima odlične napadačke sklonosti, ali svoje tijelo do prvog kola treba dovesti u optimalno stane," kazao je Dutt.

Werder novu sezonu u Bundesligi otvara gostovanjem u Berlinu kod Herthe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.