Robinho još uvijek nije zaboravljen
Foto: EPA

Ponuda iz SAD-a za Brazilca

Robinho još uvijek nije zaboravljen

M. Šljivak

Brazilac Robinho nekada je važio za glavnu zvijezdu Karioka.

Ovaj danas 33-godišnji fudbaler je 2005. godine kao mlada nada stigao  Real Madrid, ali je tek povremeno uspijevao da pokaže sav raskošni talenat.

Igrao je zatim Robinho za Manchester City i Milan, a od 2016. godine je postao član Atletico Mineira, gdje je očekivano najveća zvijezda.

Međutim, iskusni fudbaler bi u novoj godini mogao promijeniti tim. Interes za njegove usluge pokazajue MLS tim Orlando City, koji traži adekvatnu zamjenu za legendarnog Kaku, koji je po isteku ugovora napustio ekipu.

Kako Atletico ne može financijski ispratiti ponudu koju je Robinho dobio od Orlanda, izvjesno je da ćemo ovog Brazilca od naredne sezone gledati u MLS ligi, čime će biti nastavljen trend dolazaka velikih imena u SAD.

Robinho je tokom evropske karijere važio za jednog od najplaćenijih fudbalera i takav epitet će nositi vjerovatno i u MLS ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi