Robinho negira krivicu nakon presude za silovanje
Foto: EPA

Brazilac osuđen na devet godina zatvora

Robinho negira krivicu nakon presude za silovanje

Teme:

Brazilac Robinho, nekadašnji fudbaler Milana, Real Madrida i Manchester Cityja, jučer je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od devet godina zbog učestvovanja u grupnom silovanju, tada 22-godišnje, Albanke 2013. godine u Milanu.

Robinhu je izrečena kazna jer je sa još petoricom muškaraca učestvovao u silovanju nesretne djevojke u jednom noćnom klubu u Milanu. Ipak, brazilski fudbaler nije bio prisutan na izricanju kazne, te see preko advokata izjasnio da nije kriv.

Navodno će Robinho pričekati za izdržavanjem svoje kazne, barem dok se ne obradi njegova žalba na presudu.

Na Instagram stranici današnjeg fudbalera Atletico Mineira je osvanulo svojevrsno saopštenje u kojem stoji da se Robinho "već odbranio od optužbi i da nije učestvovao u incidentu, te da su poduzeti svi pravni koraci kako bi se poništila osuđujuća presuda."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi