Robson-Kanu: Subota bi mogla biti veliki sportski dan za nas

Plasman na EP žele posvetiti Speedu

Robson-Kanu: Subota bi mogla biti veliki sportski dan za nas

Napadač Velsa Hal Robson-Kanu istakao je da će plasman na Evropsko prvenstvo biti ogroman uspjeh za njegovu reprezentaciju.

Velsu predstoji duel sa Bosnom i Hercegovinom, u kojem bi mogli i potvrditi svoj plasman u Francusku. U slučaju da se to ne dogodi, Velšanima onda slijedi domaći meč sa Andorom, koji bi trebao biti samo formalnost.

"Trenutno smo fokusirani samo na meč sa Bosnom i Hercegovinom. Subota bi mogla biti veliki sportski dan za našu naciju i želimo se već tada radovati plasmanu na Evropsko prvenstvo", rekao je Robson-Kanu.

Napadač Readinga sa svojim saigračima ima poseban motiv da napravi veliki uspjeh.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Plasman na EURO ćemo posvetiti Garyju Speedu, našem bivšem selektoru koji je tragično okončao svoj život. On je bio sjajan čovjek i bili smo utučeni kada nas je napustio. Na njegovo mjesto došao je Coleman, koji nas je uzdigao i doveo nas pred vrata ogromnog uspjeha", zaključio je Robson-Kanu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.