Rocchi otpao, ko će od ove dvojice sudaca suditi finale LP?
Foto: EPA

Liga prvaka

Rocchi otpao, ko će od ove dvojice sudaca suditi finale LP?

Sezona Lige prvaka se približila samom kraju i već je poznat jedan klub koji će zaigrati u finalu ovog takmičenja - Juventus.

Večeras ćemo dobiti odgovor ko će biti protivnik Stare dame u finalu koje će biti odigrano 3. juna u Cardiffu, a to će najvjerovatnije biti Real Madrid koji brani 3:0 iz prve utakmice protiv Atletica.

Također, nepoznanica je i ko će biti glavni sudac finalnog okršaja a, prema nekim informacijama srbijanskih i evropskih medija, u igri su ostala samo dva kandidata.

UEFA je imala uži spisak trojice sudaca koji konkurišu za najvažniju utakmicu Lige prvaka u sezoni a to su bili Gianluca Rocchi, Damir Skomina i Milorad Mažić.

Zbog plasmana Juventusa u finale, Rocchi je otpao jer to automatski znači ta Italijan ne može dijeliti pravdu na tom duelu, tako da su u konkurenciji ostala dva Balkanca.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navodno, veće šanse da sudi finale ima Milorad Mažić, koji od početka knock-out faze nije sudio nijednu utakmicu u Ligi prvaka, dok je Slovenac dijelio pravdu u četvrtfinalnom duelu Monaca i Borussije.

Vrijedi istaći da će Cuneyt Cakir i Felix Brych, koji također vrlo dobro kotiraju u UEFA-i, u terminu kada se bude igralo finale Lige prvaka suditi na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina koje se igra u Južnoj Koreji, tako da se time dodatno smanjio broj kandidata za finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi