Rodgers: Čemu drama oko tog penala?

Opravdava Balotellija

Rodgers: Čemu drama oko tog penala?

Brendan Rodgers je u izjavi za britanske medije istakao kako nema potrebe da se pravi drama oko penala kojeg je u susretu protiv Bešiktaša izveo Balotelli, iako su se oko lopte prvobitno 'otimali' Henderson i Sturridge.

"Balotelli je želio da preuzme odgovornost, i pogodio je. Igrač koji misli da će pogoditi, neka uzme loptu i šuta. Balotelli je u karijeri postigao preko trideset golova sa bijele tačke i jedan je od najboljih svjetskih izvođača jedanaesteraca", rekao je Rodgers i dodao:

"Henderson je prije početka utakmice bio zadužen da izvede penal ukoliko do njega dođe. Kasnije je u igru ušao Balotelli i dogovor je bio da njih dvojica između sebe odluče ko će šutirati. To je uradio Balotelli i tu nema nikakve drame".

Liverpool je kasnim golom Balotellija slavio protiv Bešiktaša sa 1:0 u šesnaestini finala Evropske lige na Anfieldu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.