Rodgersovi skauti na Marakani pratili fudbalera Zvezde
Foto: EPA

Boakye na meti Celtica

Rodgersovi skauti na Marakani pratili fudbalera Zvezde

Škotski velikan Celtic sigurno nema problema kada je napad u pitanju, jer trener Brendan Rodgers na raspolaganju ima nekoliko kvalitetnih ofanzivaca.

Ipak, Celtic bi, čini se, mogao svojoj ekipi dodati još jednog sjajnog napadača, a riječ je o Richmondu Boakyeu, fudbaleru Crvene zvezde.

Prema riječima britanskog Daily Maila, skauti Celtica su dobili instrukcije da prate snažnog napadača Crvene zvezde, pa su oni i večeras bili na Marakani, gdje je beogradski tim igrao protiv Arsenala u utakmici Lige Evrope.

Crvena zvezda je poražena rezultatom 0:1, a Boakye je pružio dosta dobru partiju, te je u prvom poluvremenu bio jako blizu postizanja gola kada je pogodio prečku.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Navodno je i Chelsea zainteresovan za usluge ovog 24-godišnjeg fudbalera iz Gane koji je u prošlosti bio član i Juventusa.

Ipak, kada je u pitanju mogući transfer u Celtic, veliko je pitanje da li bi Boakye pristao na ulogu zamjene, s obzirom da škotski velikan već ima dva sjajna napadača u svojoj ekipi, Moussu Dembelea i Leigha Griffihsa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi