Rodgersu kriva Liga prvaka?

Šta se događa sa Redsima?

Rodgersu kriva Liga prvaka?

Prošle godine je izgledalo kako će san koji traje od 1990. godine napokon navijači Liverpoola dosanjati. Suarez je zabijao i vukao, Redsi su bili jako blizu, ali su opet ostali kratki. Treći put od 1990. godine. Sezonu 2001/02 su završili na drugom mjestu, baš kao i onu 2008/09. Tada su imali četiri boda manje od Manchester Uniteda, prošle sezone dva više je imao Manchester City.

Onog trenutka kada je ekipu napustio Luis Suarez znalo se da će menadžer Brendan Rodgers biti u problemima, da li će pronaći pravu zamjenu za opasnog napadača? I onda je krenula kupovina, u kojoj je Liverpool potrošio 151 milion eura. Dolazili su igrači sa svih strana, najviše iz  Southamptona, Dejan Lovren, Adam Lallana i Rickie Lambert, pa su stigli Emre Can (Bayer), Marković iz Benfice, Origi (Lille), Moreno (Sevilla) Manquillo (Atletio Madrid) i na kraju Mario Balotteli iz Milana. Realno gledajući jedina velika " faca" u ovom društvu.

I nakon prve utakmice u prvenstvu (Southampton) činilo se kako ekipa hvata ritam, ali onda su stigli porazi Manchester City i sada dva vezana u prvenstvu (Aston Villa i West Ham). U susretu sa Čekićarima Liverpool je primio dva gola u prvih 10 minuta utakmice, prvi put nakon 1994. godine. Malo je nedostajalo da i Ludogorets kreira senzaciju u Ligi prvaka. Jedina svijetla tačka bila je ubjedljiva pobjeda na White Hart Lineu. Uz činjenicu kako pojačanja za sada ne pravdaju taj epitet stigle su i problemi sa povredama (Johnson, Sturridge) pa i lošom formom onih najvažnijih (Gerrard).

Tako da je u ovom trenutku jedino riješenje za Rodgersa eventualno neko novo pojačanje, ali u pravom smislu riječi. Ili možda ono drugo, kod većine uobičajno kada ekipe ne ide. Sigurno je da će trener iz Sjeverne Irske ako ovako nastavi igrati Liverpool biti pod sve većim pritiskom.

Zanimljivo, Rodgers je izdvojio kao jedan od problema igranje Redsa u Ligi prvaka!

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nije da tražim alibi, ali igranje u Ligi prvaka kod igrača ali i stručnog štaba  će ubrzati proces emotivnog pražnjenja. Nemamo previše vremena jer igramo utakmice u subotu, pa onda odmaramo u nedelju i ponedeljak, a onda ide novo putovanje ili nova utakmica, tako da se za narednu u prvenstvu možemo pripremiti tek u petak. Sve je to poprilično zamorno," objasnio je novinarima Rodgers. Izjava koja se sigurno neće svidjeti mnogim fanovima Redsa i koja bi možda na kraju mogla presuditi samom Rodgersu.

I za kraj podatak koji također nije ohrabrujući kada je u pitanju Liverpool. Nekako kao po tradiciji, svaka naredna sezona u koju su Redsi ušli kao viceprvaci je bila teška i neugodna. U sezoni 2002/2003 Liverpool je završio na petom mjestu, dok je sezone 2009/2010 bio tek sedmi. Rodgers ima priliku da ako već prošle sezone nije uspio prekinuti tradiciju čekanja naslova, prekine ovu neugodnu tradiciju, ili će to možda uraditi neki drugi trener. Vidjet ćemo.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.