Rodić pogodio, ali nedovoljno za prolaz Zenita u Kupu

Ruski kup, 1/8 finala

Rodić pogodio, ali nedovoljno za prolaz Zenita u Kupu

Fudbaleri Zenita u osmini finala Ruskog kupa doživjeli su iznenađujući poraz na domaćem terenu, a nakon produžetaka savladala ih je momčad Arsenala iz Tule. 

Prvi pogadak tima iz St. Petersburga bio je djelo Arshavina u 20. minuti, da bi u 71. minuti prednost udvostručio Rodić za 2:0. 

Kada su domaći navijači već počeli slaviti prolazak u četvrtfinale, uslijedio je hladan tuš. Kaleshin je pogotkom u 81. minuti smanjio prednost, a samo devet minuta kasnije izjednačio je Smirnov.

Nakon izjednačenja i sudijskog zvužduka uslijedili su produžeci, na kojim su uspješniji bili gosti iz Tule koji su u 104. minuti preko Malojana postigli pogodak za konačnih 3:2.

Rodić (23) koji je bio strijelac drugog pogotka za Zenit, inače je rođen u Drvaru, a svoju fudbalsku karijeru počeo je u OFK Beogradu. Nastupao je za mladu reprezentaciju Srbije. 

Ruski kup, 1/8 finala:

CSKA - Torpedo Moscow 2:0 (Bazelyuk 12., Dzagoev 39.)
Ufa - Lokomotiv 0:1 (Boussoufa 19.)
Syzran - Orenburg 0:1 (Appaev 90.)
Zenit - Arsenal Tula 2:3 (Arshavin 20., Rodić 71. / Kaleshin 81., Smirnov 90., 104. Malojan)
Kuban - Tosno 3:0 (Popov 26., 32., Balde 35.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije