Rodrigo Palacio pred neočekivanim transferom?
Foto: EPA

Ide u Spartu iz Praga?

Rodrigo Palacio pred neočekivanim transferom?

E. Čaušević

Nekadašnji trener Intera, Andrea Stramaccioni, nakon epizode u grčkom Panathinaikosu svoju trenersku karijeru nastavit će u Češkoj.

Stramaccioni je dogovorio saradnju sa Spartom iz Praga koja iza sebe ima razočaravajuću sezonu. Sparta je završila na trećem mjestu iza ljutih tivala Viktorije Plzen i Slavije što je bilo razočaravajuće za čelnike ovog kluba.

Prije nekoliko dana u češkim medijima pojavila se vijest da će nekadašnji trener Intera preuzeti kormilo Sparte. Stramaccioni je odlučio prihvatiti ponudu iz Praga, a već se špekuliše da će ovog ljeta dovesti nekoliko zvučnih pojačanja u češki klub.

Italijanski mediji prenijeli su danas da je glavna meta ovog kluba napadač Intera, Rodrigo Palacio, kome ističe ugovor s Interom na kraju sezone. Palacio trenutno zarađuje 2,4 miliona eura po sezoni, ali je jasno da će morati pristati na manju platu ukoliko želi ponovo sarađivati sa Stramaccionijem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti