Roma dogovorila dolazak Defrela
Foto: EPA

Napadač stiže u Romu

Roma dogovorila dolazak Defrela

M. Šljivak

Francuski fudbaler Gregoire Defrel (26) postaće fudbaler Rome u naredih 48 sati.

Kako navodi Sky Sport Italija, pregovori između Sassuola i rimskog tima su konačno završeni i dogovoren je Defrelov transfer na Olimpico.

Vučica će za usluge ovog 26-godišnjeg napadača platiti 20 miliona eura plus bonuse, a prvu sezonu će Defrel u Romi provesti na posudbi.

Defrel u klub stiže kao konkurencija bh. napadaču Edinu Džeku.  Pored uloge centralnog napadača može igrati po krilnim pozicijama, ali i kao povučeni napadač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Protekle sezone postigao je 16 golova u 38 utakmica, a Sassuolo napušta nakon dvije godine. 

U Romi će ponovo sarađivati s nekadašnjim trenerom Eusebiom Di Francescom.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi