Roma konačno pobijedila
Foto: EPA

Pjanić igrao

Roma konačno pobijedila

M. Šljivak

Ekipa Rome konačno je stigla do pobjede. Nakon četiri uzatopna remija Vučica je danas slavila na gostovanju kod Cagliarija s 2:1.

Roma je bila bolja u prvom dijelu. Stvarali su šanse, a iz jedne sjajne akcije u 37. minuti su stigli do vodstva. Pogodio je Adem Ljajić za prednost od 1:0.

Nastavak susreta je donio bolju igru domaćeg tima. Stvarali su šanse pred golom Vučice, ali su loše zatvarali kontre Rome, koja je u 85. minuti golom Paredesa na debiju stigla do 2:0. M'Poku je u nadoknadi pogodio za konačnuh 1:2.

Miralem Pjanić je igrao svih 90 minuta...

Napoli je na San Paolu savladao Udinese s 3:1...

Otvorio je domaći tim dobro meč i u samo 20 minuta su postigli dva gola. Pogađali su Mertens i Gabbiadini za vodstvo od 2:0.

Tim iz Udina se vratio pogotkom Thereaua u 27. minuti za 2:1, da bi isti igrač u 59. minuti pogodio ponovo mrežu, ali ovog puta vlastitu za konačnih 3:1.

Empoli je golovima Maccaronea i Signorellija savladali Cesenu za koju je igrao Milan Đurić.

Sampdoria i Sassuolo su odigrali meč bez pobjednika (1:1)...

Seria A, 22. kolo:

Cesena - Roma 1:2 (M' Poku 90+ /vLjajić 37', Paredes 85')
Empoli - Cesena 2:0 (Maccarone 30', Signorelli 57')
Napoli - Udinese 3:1 (Mertens 8', Gabbiadini 21', Thereau 59'ag / Thereaur 27')
Sampdoria - Sassuolo 1:1 (Eder 9' / Acerbi 2')

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.