Roma konačno slavila, Lazio sjajan, novi poraz Intera

Serija A

Roma konačno slavila, Lazio sjajan, novi poraz Intera

E. Škorić

Nogometaši Rome prekinuli su rezultatsku krizu u Ceseni, dok je Lazio nastavio s dobrim partijama, a Inter je doživio novi poraz.

Roma je pogotkom De Rossija iz 41. minute slavila u Ceseni, te konačno prekinula rezultatsku krizu. Za goste nije igrao bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji je stigao u BiH na okupljanje reprezentacije.

S druge strane, Milan Đurić, novopečeni bh. reprezentativac, igrao je do 81. minute. 

Senad Lulić je sjedio na klupi, ali je dobio šansu u trijumfu Lazija nad Veronom (2:0) u posljednjih petnaetak minuta. Anderson i Candreva su pogađali za Lazio, koji je i dalje na bod od drugoplasirane Rome.

Eder je pogodio za pobjedu Sampdorije nad Interom, dok su Maxi Lopez i Baša donijeli pobjedu Torinu u gostima kod posljednjeplasirane Parme.

Najzanimljivije bilo je u duelu Udinesea i Fiorentine, koji je završen rezultatom 2:2. Wague i Kone su bili strijelci za domaće, dok je iskusni Mario Gomez pogađao za goste.

Atalanta je s igračem manje povela u Napulju i bila je blizu važne pobjede u borbi za ostanak u ligi. Pinilla je u 72. minuti pogodio protiv Napolitanaca, ali je Zapata u finišu poravnao na 1:1.

Serija A, 28. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cesena - Roma 0:1 (De Rossi 41)
Lazio - Verona 2:0 (Anderson 4, Candreva 45)
Napoli - Atalanta 1:1 (Zapata 89/ Pinilla 72)
Parma - Torino 0:2 (Lopez 19, Baša 74)
Sampdoria - Inter 1:0 (Eder 65)
Udinese - Fiorentina 2:2 (Wague 15, Kone 62/ Gomez 50, 52)

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.