Roma ne može pobijediti Juventus
Foto: EPA

Remi na Olimpicu

Roma ne može pobijediti Juventus

M. Šljivak

Veliki derbi u 25. kolu italijanske Serie A odigrali su na Olimpicu Roma i Juventus, a na kraju pobjednika nije bilo (1:1).

Prvo poluvrijeme ovog susreta donijelo je meč za zaborav. Imala su oba tima nekoliko pokušaja, ali se na odmor otišlo bez pogodaka i bez velikih šansi na obje strane.

Međutim, nastavak je donio mnogo ozbiljniju utakmicu na obje strane i dosta uzbuđenja.

Roma je od 62. minute igrala bez isključenog Torosidisa, a Stara dama iz Torina je iz slobodnog udarca dvije minute kasnije stigla do vodstva. Carlos Tevez je preks+rasno pogodio za prednost od 1:0.

Međutim, Vučica se usprkos igraču manje nije predala, te su u 78. minuti došli do izjednačenja. Udarac Keite u vlastitu mrežu šalje Claudio Marchsio za poravnanje rezultata na 1:1.

Do kraja su oba tima imala nekoliko pokušaja. Ipak, rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 1:1.

Juventus je i dalje devet bodova ispred Rome, a Vučica ponovo nije uspjela da se približi Staroj dami.

Miralem Pjanić je odigrao kompletan meč za Romu...

Seria A, 25. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma - Juventus 1:1 (Marchisio 78'ag / Tevez 64')

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti