Roma nevjerovatnim pogotkom do tri boda u Empoliju
Foto: EPA

Pobjeda Rome

Roma nevjerovatnim pogotkom do tri boda u Empoliju

M. Šljivak

Fudbaleri Rome savladali su danas kao gosti u 2. kolu italijanske Serie A ekipu Empolija s minimalnih 1:0...

Prvo poluvrijeme nije ponudilo naročito lijep fudbal. Tek je finiš prvog dijela donio velika uzbuđenja i jedni gol na ovom susretu.

Veliku priliku je za Romu propsutio Maicon u 42. minuti. Sa svega nekoliko metara je neometan pogodio prečku domaćeg gola, ali je ostalo 0:0.

Ipak, u nadoknadi vremena je Roma povela. Radja Nianggolan je dobro šutirao, a golman domaćih Luigi Sepe postiže komičan autogol za prednost Vučice od 1:0.

Maicon je prijetio golu domaćih i u nastavku. Igrala se 57. minuta kada je dobro šutirao, ali je ovaj put Sepe sjajno reagovao i spasio je svoj gol. 

Empoli je također imao nekoliko solidnih pokušaja, ali se do kraja rezultat nije mijenjao, te je ostalo 1:0 za Romu.

Miralem Pjanić je igrao do 68. minute ovog susreta.

Seria A, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Empoli - Roma 0:1 (Sepe 45+1'ag)

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.