Roma ponižena, Džeko promašio penal, ali ipak dao gol Barci
Foto: EPA

Barca razbila Romu sa 6:1

Roma ponižena, Džeko promašio penal, ali ipak dao gol Barci

E. Škorić

Nogometaši Barcelone ponizili su Romu na Nou Campu u petom kolu grupe E Lige prvaka. Domaćin je slavio sa 6:1.

Barcelona je bila uvjerljiva i večeras. Nakon što je deklasirala Real s 4:0 u Madridu u El Clasicu, katalonska mašina očitala je lekciju Romi i osigurala prolaz u nokaut fazu.

Sve je bilo gotovo već nakon prvih 45 minuta. Luis Suarez je na asistenciju Alvesa u 15. minuti načeo goste iz Rima, koji su malo prije toga imali dobru šansu preko Edina Džeke, koji nije bio precizan glavom.

Samo tri minute nakon gola Suareza, Lionel Messi je pogodio i to na asistsenciju Suareza. U finišu prvog dijela majstorija Suareza za 3:0.

U nastavku je Barcelona nastavila sa svojom igrom. U 56. minuti se u strijelce upisao Pique, a posao je završio Messi drugim golom u 60. minuti. U 77. minuti dosuđen je penal za Katalonce, Neymaru je odbranio golman gostiju, ali je Adriano odbijenu loptu zakucao u mrežu. Penal i za Romu u 82. minuti. Džeko je izborio penal, ali je Ter Stegen odbranio njegov udarac s bijele tačke. Naš napadač se iskupio i na ubačaj Dignea glavom poslao loptu u mrežu za konačnih 6:1.

Barcelona je vodeća u grupi sa 15 bodova, Bayer i Roma imaju po pet, BATE četiri boda. U posljednjem kolu Roma igra s BATE-om i tu će odlučivati o prolazu u drugu rundu. 

Edin Džeko je večeras igrao 90 minuta, Miralem Pjanić je igrao do 75. minute, ali suvišno je govoriti o njihovom učinku, obzirom da je Roma pregažena sa 6:1. Ipak, naš reprezentativac je zabio gol u zadnjoj sekundi.

Liga prvaka, grupa E, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona - Roma 6:1 (Suarez 15, 44, Messi 18, 60, Pique 56, Adriano 77/ Džeko 91)


All Goals 1st Half - Barcelona 3-0 AS Roma - 24... by Bayeo
Gerard Piqué 4:0 HD | Barcelona v... by soccerhub365
Lionel Messi Goal - Barcelona 5-0 AS Roma - 24... by Gol-Live
Adriano Goal Barcelona 6 - 0 AS Roma Champions... by funnyno1
Dzeko E. Goal - Barcelona 6 - 1 AS Roma - 24_11... by football-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti