Roma poslala Iturbea na posudbu
Foto: EPA

Seli u Torino

Roma poslala Iturbea na posudbu

M. Šljivak

Ekipa Rome poslala je paragvajskog fudbalera Juana Iturbea na posudbu u Torino.

Ovaj 23-godišnji fudbaler ove sezone nije imao mnogo šanse za igru kod Luciana Spallettija. Odigrao je ukupno 12 utakmica u svim takmičenjima, što ne zadovoljava njegove ambicije.

Odlučio je da do kraja sezone ode na posudbu, a u narednih šest mjeseci Paragvajac će nositi dres Torina.

Iturbe je jutros prošao ljekarske preglede u ovom timu, te će se u nastavku sezone pridružiti Bikovima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interesantno, Iturbe je i u januaru prošle godine otišao na posudbu. Postao je član engleskog Bournemoutha, ali se tamo nije pokazao.

Vratio se ovog ljeta u redove rimskog tima, a pored Vučice igrao je još za Veronu, Porto, River Plate, Cerro Porteno i Quilmes.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi