Roma poslala Poncea na posudbu

Ide u Sporting Gijon

Roma poslala Poncea na posudbu

E. Čaušević

Čelnici Rome odlučili su ponovo poslati na posudbi napadača Ezequiela Poncea.

Ponce je u Romu stigao prošlog ljeta iz Newell's Old Boysa, ali nije imao prilike da se izbori za mjesto u prvoj postavi Vučice. Ovaj 19-godišnji argentinski fudbaler igrao je za rezervni tim Rome za koji je u 11 utakica postigao deset golova.

Iako iza sebe ima solidnu sezonu to mu nije bilo dovoljno da dobije šansu u prvom sastavu, barem ove sezone. Naime, Ponce će narednu sezonu igrati na posudbi u Sporting Gijonu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poznato je da rimska ekipa ima dobru saradnju sa Sportingom koji često dovodi igrače Vučice na posudbe. Prošle godine Antonio Sanabria je bio jedan od najboljih igrača španske ekipe, ali se krajem sezone vratio u Rim.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi