Roma povela u Portu, pa se spašavala s igračem manje
Foto: EPA

Prvo utakmica play-offa Lige prvaka

Roma povela u Portu, pa se spašavala s igračem manje

E. Škorić

Roma nije baš najbolje otvorila novu sezonu, te je još uvijek daleko od grupne faze Lige prvaka.

Romin rival u play-offu Lige prvaka je Porto, ekipa koja je uvijek imala kvalitetne igrače i velike talente, pa je stoga opravdan bio optimizam portugalskih navijača uoči duela s gostima iz Roma. U jednoj zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici, rezultat je na kraju glasio 1:1.

Bolje je meč otvorila Roma, koja je bila puno bolja od domaćeg tima u prvom dijelu. Imali su gosti šansu već u trećoj minuti, ali je udarac Salaha bio nedovoljno dobar.

U 13. minuti naš Edin Džeko ne koristi veliki poklon Ikera Casillasa. Golman Porta je ispustio loptu, ali Džekin udarac prema golu blokirao je neko od domaćih igrača.

Roma je svoju dominaciju u gol pretvorila u  21. minuti, ali uz dosta sreće. Salah je izveo korner, Felipe loptu poslao u vlastitu mrežu. U 27. minuti ozbiljan napad gostiju, Salahov udarac brani Casillas, a potom i Nainggolanov.

Važan trenutak utakmice dogodio se u 41. minuti, kada je debitant u Romi Thomas Vermaelen, koji je došao iz Barce, dobio drugi žuti karton zbog jednog starta pred svojim šesnaestercem.

S igračem manje, Roma je djelovala puno slabije u drugom dijelu, a Porto je napadao neprestano - kao da mu o tih 45 minuta život ovisi. 

U 51. minuti Adrian je zabio za 1:1, igrači su već počeli da slave, a onda je sudija uz dogovor sa svojim pomoćnikom poništio pogodak. Opravdano, bio je ofsajd. 

I onda u 60. minuti nakon kornera Porta, Emerson igra rukom u svom kaznenom prostoru, pa je poklonio penal Portu, a Andre Silva pogodio za 1:1. Uslijedili su žestoki Portovi napadi u preostalih pola sata, Roma je bila primorna da se brani.

Na kraju, izvukla je Roma 1:1, što je izvrstan rezultat kada se uzme u obzir kako su izgledali na terenu Dragaa u drugih 45 minuta. Revanš se igra za sedam dana na Olimpicu. Večeras je naš Edin Džeko odigrao 90 minuta, dosta dobro, borio se, trudio se, ali ostaje žal što nije iskoristio onu šansu u 13. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, play-off, prvi meč:
Porto - Roma 1:1 (Silva 61 - penal/ Monteiro 21 - autogol)









Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi