Roma preotima Iturbea Juventusu i dovodi ga za 31 milion

Na pomolu "krađa pojačanja"

Roma preotima Iturbea Juventusu i dovodi ga za 31 milion

Nakon što je jučer ostao bez trenera Contea, Juventus je danas ostao i bez prve mete ovog transfer roka. Po svemu sudeći, Juan Iturbe neće postati član torinskog kluba već će skrenuti za Rim.

Roma je na pragu dovođenja sjajnog mladog fudbalera iz Verone, a spominje se i da su dva kluba dogovorili sve uslove oko transfera. Čak se i sam Iturbe oglasio putem Twittera rekavši da "ne može više čekati", aludirajući na potpis za Romu. Roma će Veroni platiti 31 milion eura a Iturbe će po sezoni zarađivati 1.600.000 eura plus bonuse.

Za Juana Iturbea se smatra da je budućnost nogometa i da će kroz nekoliko godina biti jedan od najboljih fudbalera u Evropi. U Romi bi se trebao zadržati pet godina, na koliko bi ovaj fudbaler potpisao ugovor.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.