Roma razbila Fiorentinu, Džeko načeo i završio Viole!

Novi trijumf Rome

Roma razbila Fiorentinu, Džeko načeo i završio Viole!

E. Škorić

Nogometaši Rome savladali su Fiorentinu u susretu 23. kola italijanske Serije A rezultatom 4:0.

Roma je uspjela na Olimpicu da savlada teškog rivala i da se ponovo vrati na drugo mjesto, sa četiri boda manje od Juventusa, koji istini za volju ima i dvije utakmice manje.

U prvih 45 minuta dosta dobar nogomet na Olimpicu, Fiorentina je možda bila i bolja, ali Roma je ta koja je promašivala veće šanse, ali je jednu ipak naš Edin Džeko pretvorio u pogodak, njegov 16. u Seriji A, pa je opet na vrhu liste strijelaca.

Prvu prijetnju na meču vidjeli smo u devetoj minuti, kada je Emerson pucao malo pored gostujućeg gola, da bi u isti igrač i u 20. minuti imao dobru šansu, no opet nije bio precizan. I u 29. minuti isti grač nije pogodio.

Konačno je Džeko u 39. minuti majstorski primio jednu loptu Danielea De Rossija, a onda je poslao u nebranjeni dio za slavlje domaćih. Ubrzo je Džeko mogao do još jednog gola, ali je Tatarusanu uspio ovaj put da odbrani.

U nastavku je Roma odigrala zrelo, pa je sa još dva gola dotukla nemoćne goste, koji skoro da ozbiljnije nisu zaprijetili domaćem golu.

U 58. minuti De Rossi je ponovo asistent, a Federico Fazio glavom loptu šalje u mrežu Fiorentine, da bi u 75. minuti Roma poslije sjajne akcije stigla do 3:0. Džeko je ostavio loptu za De Rossija, ovaj poslao na lijevu stranu za Strootmana, koji sjajno pronalazi Nainggolana, a Belgijanac mirno pogađa za 3:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Raspoloženi Džeko je u 83. minuti postavio konačnih 4:0 i sa 17 golova ubjedljivo je prvi strijelac italijanske Serije A, a dobro sada kotira i u borbi za Zlatnu kopačku.

Roma nije izgubila nijedan bod na Olimpicu, ali malo ko je očekivao da će doći do ovako lagane pobjede nad osmoplasiranim Violama. Džeko je odigrao 90 minuta, a zabio je 25. gol u sezoni i 17. u Seriji A.


Džeko gol v Fiorentina by goloviliga
 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi