Roma razočarala, Bologna nosi veliki bod sa Olimpica
Foto: EPA

Pjaniću 90, Džeki 20 minuta

Roma razočarala, Bologna nosi veliki bod sa Olimpica

Roma i Bologna su večeras na Olimpicu odigrali posljednju utakmicu 32. kola Serije A. Meč je neočekivano okončan podjelom bodova, a rezultat je bio 1:1.

Trener Vučice Luciano Spalletti odlučio je u prvih jedanaest uvrstiti samo jednog bh. reprezentativca - Miralema Pjanića, dok su Edin Džeko i Ervin Zukanović ostali na klupi za rezervne igrače.

Prvo poluvrijeme proteklo je u terenskoj inicijativi Rome, ali se završilo pri vodstvu Bologne. Igrao se 25. minut kada je na asistenciju Zunige pogodio Rossettini.

Već u petoj minuti nastavka, Roma je poravnala na 1:1. Rezervista Totti je uposlio Salaha, koji je bio na rubu ofsajda, a Egipćanin je matirao Mirantea za povratak Rome u utakmicu. Interesantno, Salah je prije 50. minute i pogotka čak tri puta pogađao stativu.

Spalletti je u 70. minuti napokon uveo u igru Edina Džeku u nastojanjima da ojača napad i stigne do potpunog preokreta. Imali su domaći do kraja utakmice nekoliko prilika, ali niti jednu stopostotnu, pa su se po završetku utakmice morali zadovoljiti samo jednim bodom.

Roma je ostala na trećem mjestu na tabeli, ali sada ima 6 bodova manje od Napolija. Sa druge strane, Bologna je 13. i napravila je veliki korak ka opstanku u društvu najboljih.

Seria A, 32. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma - Bologna 1:1

 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi