Roma slavila, meč obilježili Džekini promašaji

Serija A

Roma slavila, meč obilježili Džekini promašaji

E. Škorić

Nogometaši Rome su u Udinama s 1:0 savladali domaću momčad Udinesea u 20. kolu italijanske Serije A.

Roma je slavila vrijedna tri boda, ali meč je obilježila serija promašaja našeg najboljeg igrača Edina Džeke, koji danas nije bio u svome elementu.

Gosti iz Rima su poveli golom Radje Nainggolana u 12. minuti, a u 18. minuti dosuđen je penal za Vučicu.

Džeko je pucao visoko preko gola, a kasnije je propustio još nekoliko dobrih šansi. Najbolju za pogodak imao je u 85. minuti, kada je promašio šansu jedan na jedan. Karnezis mu je sjajno odbranio udarac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Imali su i domaći dobre šanse, uz malo sreće makar su mogli do boda, a ovako Roma je novom pobjedm, 14. u sezoni, stigla na bod od vodećeg Juventusa i ostaje u trci za Scudetto. Ipak, treba naglasiti da Stara dama ima dvije utakmice manje.

Što se Džeke tiče, on je odigrao 90 minuta, imao nekoliko velikih promašaja, ali nadamo se da će se iskupiti već u narednoj utakmici.


Novi Ddžekin promašaj by goloviliga
Ogroman promašaj Džeke by goloviliga
U_R_0_1_N by goloviliga
Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi