Roma spremila novi ugovor za Strootmana
Foto: EPA

Holanđanin ostaje u Rimu

Roma spremila novi ugovor za Strootmana

E. Čaušević

Holandski fudbaler Kevin Strootman nakon teških povreda ove sezone se ponovo vratio u staru formu.

Strootman je prethodnih godina muku mučio sa povredom koljena zbog koje je u jednom trenutku razmišljao o završetku karijere. Međutim, Holanđanin nije želio odustati, te se ove sezone vratio na teren i zasijao je u pravom svjetlu. Iako se nalazi na meti mnogih ekipa čini se da će Strootman ostati i dalje stanovnik Rima.

Italijanski mediji prenijeli su danas da će Roma ponuditi uskoro novi ugovor Strootmanu, a holandski fudbaler nema ništa protiv toga. S novim ugovorom Strootman će dobiti i poboljšanje plate što je bio njegov jedini uslov za čelnike rimskog kluba.

Navodno, Strootman će s Romom potpisati ugovor do ljeta 2021. godine prema kojem će godišnje zarađivati tri miliona eura plus bonusi. Stroorman je u dosadašnjem dijelu sezone postigao pet golova i upisao je isto toliko asistencija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi