Roma sve bolja, vrhunska asistencija Pjanića

Rimljani upisali i treću pobjedu

Roma sve bolja, vrhunska asistencija Pjanića

E. Škorić
Teme:

Nogometaši rimske Rome imaju maksimalan procenat pobjeda iz prva tri kola Serije A.

Nakon pobjeda nad Livornom i Veronom, rimski klub je savladao i Parmu ugostima, a ovaj put su nogometaši Rome, za razliku od prethodna dva susreta, primili jedan pogodak.

Roma je bila bolja u prvom dijelu, a bilježimo i jedan pokušaj našeg Miralema Pjanića u 23. minuti, no pucao je iznad gola. I dok su gosti pokušavali doći do pogotka, Parma je povela. U 39. minuti Mattia Cassani centrira s desne strane, Jonathan Bibiany postiže lijep pogodak glavom za 1:0.

Na samom otvaranju drugog dijela, tačnije u 47. minuti, Roma dolazi do izjednačenja. Maestralno je Pjanić asistirao za Alessandra Florenzija, ovaj pogodio za 1:1.

Roma pravi preokret u nastavku, a do 2:1 dolazi u 70. minuti. Kevin Strootman, ovoljetno pojačanje iz PSV-a, dodaje do Francesca Tottija, kapiten gostiju precizan. Treba, ipak, reći kako je gol možda postignut iz nedozvoljene pozicije...

Konačnih 3:1 postavio je Strootman iz penala pet minuta prije kraja utakmice. 

Serija A, 3. kolo:
Parma - Roma 1:3 (Biabiany 39/ Florenzi 47, Totti 70, Strootman 85 - penal)

Potražite više informacija na temu Serie A:


 




Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.