Roma u borbi s Interom za napadača Sampdorije
Foto: EPA

Dva kluba u utrci za Patrika Schicka

Roma u borbi s Interom za napadača Sampdorije

Prema tvrdnjama Sky Sportsa "duel" koji se vodi za Patrika Schicka postaje sve vatreniji, a glavni akteri su Roma i Inter.

Iako je za Schicka tokom ljeta bio zainteresovan veliki broj klubova, uključujući i Juventus, čini se da su sada u utrci za ovoj sjajnog napadača ostali samo Roma i Inter.

Roma pokušava nagovoriti mladog Čeha da prihvati njihovu ponudu, dok Inter želi još odugovlačiti konačno postizanje dogovora kako bi Nerazzurri uspjeli "srediti" finansijske poslove.

Navodno je Roma sa Sampdorijom već dogovorila jednogodišnju posudbu vrijednu 5 miliona eura, uz obavezu otkupa ugovora, pa bi Schickov transfer u konačnici trebao Vučicu koštati oko 38 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, 21-godišnji Schick i dalje preferira transfer u Inter, s toga će se u Romi morati dodatno potruditi kako bi "pridobili" ovog mladog napadača i doveli ga u svoje redove.

U međuvremenu, navodno, čelnici Intera imaju redovne sastanke sa Schickovim zastupnicima, te ih nagovaraju da još malo pričekaju s transferom, jer Nerazzurri žele prvo prodati nekoliko igrača kako bi mogli finansirati transfer mladog Čeha.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi