Roma ubjedljiva bez Džeke, Zenit razbio Alkmaar

Evropska liga, grupe D, E i F

Roma ubjedljiva bez Džeke, Zenit razbio Alkmaar

Roma je večeras na svom Olimpicu ubjedljivo savladala Astru rezultatom 4:0.

Igrao se 15. minut kada je Kevin Strootman na asistenciju Francesca Tottija pogodio za 1:0, da bi rezultat prvog poluvremena postavio Federico Fazio u drugoj minuti nadoknade. Stoper gostiju Fabricio je u 47. minuti prevario svog golmana i donio Romi vodstvo od 3:0, da bi konačan rezultat postavio Salah u 55. minuti. Totti je kod posljednjeg gola Rome upisao i svoju drugu asistenciju.

Naš reprezentativac Edin Džeko je svih 90 minuta proveo na klupi za rezervne igrače. U drugoj utakmici grupe E, Austria i Plzen su podijelili bodove odigravši 0:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U grupi D, Zenit je na svom terenu pregazio AZ Alkmaar sa 5:0, a strijelci su bili Kokorin (2x), Giuliano, Criscito i Shatov. Historijsku pobjedu upisao je Dundalk, koji je golom Kilduffa u 72. minuti savladao Maccabi iz Tel Aviva rezultatom 1:0. Haris Medunjanin je odigrao kompletan meč.

Genk je pred domaćom publikom iznenađujuće lako savladao Sassuolo (3:1). Za belgijski tim su pogađali Karelis, Bailey i Buffel, dok je utješni gol gostiju postigao Politano. Tino Sušić je na terenu proveo 82 minute i dao je doprinos velikoj pobjedi svog tima. U drugoj utakmici ove grupe, Bilbao je minimalno slavio nad Rapidom (1:0) a jedini gol je postigao Benat u 59. minuti. Srđan Grahovac je odigrao cijelu utakmicu za tim iz Beča, a u 72. minuti je dobio žuti karton.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi