Roma uz mnogo sreće do pobjede nad Sassuolom

Pjanić upisao asistenciju

Roma uz mnogo sreće do pobjede nad Sassuolom

Teme:

Večeras je odigrana prva utakmica 23. kola italijanske Serie A u kojoj su snage odmjerili Sassuolo i Roma (0:2). 

Vučica je od početka utakmice imala veći posjed lopte i iz prve ozbiljnije šanse u 11. minuti dolazi do minimalne prednosti. Salah je na pravi način iskoristio dodavanje Pjanića i postigao prelijep gol za vodstvo Rome od 1:0. 

Roma je u nastavku utakmice nastavila kreirati ozbiljne napade. U 31. minuti u izglednoj šansi za udvostručenje prednosti našao se Maicon, da bi dvije minute kasnije sjajnu šansu prokockao i El Shaarawy koji je šutirao nekoliko centimetara pored desne stative. 

Domaći Sassuolo je u prvom dijelu utakmice izgledao potpuno nemoćno, da bi u nastavku djelovao nešto agilnije. Sansone je u četvrtoj minuti zaprijetio Romi, a u 53. minuti pokušaj Berardija je spriječio Szczesny koji svojom spremnošću nije dozvolio da se rezultat promijeni. 

Iako je Sassuolo pokušavao izjednačiti, bilo je jasno da će i Roma tragati za udvostručenjem prednosti. Ponovo je aktivan u domaćem šesnaestercu bio Salah čiji je pokušaj fantastično odbranio Consigli, a u narednim minutama velike prilike su propustili još Nainggolan i El Shaarawy.

U finišu utakmice viđena je prava drama. Nainggolan je u svom šesnaestercu napravio nepropisan start nad jednim igračem Sassuola, a odgovornost sa jedanaest metara je preuzeo Berardi koji je pogodio prečku. Kazna za promašaj stigla je već u sudijskoj nadoknadi kada je El Shaarawy nakon asistencije Perottija pogodio za konačnih 2:0. 

Miralem Pjanić je teren je napustio u 62. minuti, dok je Ervin Zukanović odigrao cijeli meč za Romu. Edin Džeko nije nastupio zbog povrede.

Serie A, 23. kolo:

Sassuolo - Roma 0:2 (Salah 11', El Shaarawy 90')



Potražite više informacija na temu Serie A:


Sassuolo - Roma 0-2 by ss_video
Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi