Roma želi dovesti Baccu, no prvo mora prodati Džeku
Foto: EPA

Italijanski mediji pišu

Roma želi dovesti Baccu, no prvo mora prodati Džeku

E. Škorić

I dok Milan želi Simonea Zazu, Roma namjerava da dovede Carlosa Baccu.

Italijanski klubovi sve aktivniji na tržištu, a portal Football Italia je objavio kako je Bacca na izlaznim vratima Milana.

Kolumbijac nije imao sezonu kakvu je očekivao na San Siru, te je navodno spreman da mijenja sredinu, a Roma traga za pojačanjima nakon što je prodajom Miralema Pjanića zaradila 30 miliona eura.

No, da bi Bacca došao, pišu mediji u Italiji, Roma prvo mora da proda Edina Džeku, kojeg žele brojni klubovi iz najjačih evropskih liga (Inter, West Ham, Schalke, Southampton, Liverpool...).

Što se Rossonera tiče, oni bi umjesto Bacce voljeli da dovedu napadača kakav je italijanski reprezentativac Simone Zaza, no Juve ga se neće lako odreći nakon što se odrekao Alvara Morate. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

U međuvremenu, Milan vidi alternativu u Leonardu Pavolettiju, koji bi koštao oko 18 miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi