Romario: Neymar će nadmašiti Messija
Foto: EPA

Brazilac o mlađem zemljaku

Romario: Neymar će nadmašiti Messija

E. Škorić
Teme:

Legenda brazilskog nogometa, Romario, smatra da će Neymar nadmašiti Lionela Messija.

Godinama unazad se Messi i Cristiano Ronaldo takmiče za najboljeg igrača svijeta, ali Romario vjeruje da će njegov mladi zemljak nadmašiti obojicu.

“Neymar ima sve što je potrebno da bude bolji od Messija. Messi će možda igrati na još jednom SP-u i možda ga osvojiti, a pred Neymarom su još tri ili četiri”, kazao je Romario.

“Messi je, istina, već dio povijesti, no Neymar može imati i veći utjecaj. Mene će sigurno prestići po broju golova (743), a možda dođe i do 1000 golova, no nikad neće biti drugog Romarija”, dodao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.