Ronald Koeman mogući nasljednik Luisa Enriquea
Foto: EPA

Koeman umjesto Enriquea?

Ronald Koeman mogući nasljednik Luisa Enriquea

M. Šljivak

Holandski stručnjak, Ronald Koeman, mogao bi naslijediti Luisa Enriquea na klupi Barcelone.

Enrique je najavio odlazak iz kluba ako ne bude imao podršku igrača. Pojedini igrači, uključujući prvu zvijezdu tima Lionela Messija, nisu u dobrim odnosim s trenerom, te se sve češće spominje njegov odlazak.

Mnogo imena se povezuje s Barcelonom. Među njima je i ime Ronalda Koemana, koji na fantastičan način vodi ekipu Southamptona u engleskoj Premier ligi.

Holandski stručnjak ima sa engleskim timom ugovor na tri godine, te bi Barcelona morala platiti dva miliona funti ako bi željela angažovati Koemana.

Koeman je šest godina nosio dres Barcelone, a u periodu od 1998. do 2000. godine bio je pomoćnik Louisu van Gaalu u timu s Nou Campa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.