Ronald Koeman želi preuzeti klupu Barcelone

Ronald Koeman želi preuzeti klupu Barcelone

Legendarni holandski fudbaler Ronald Koeman rekao je da neće odbiti Barcelonu ukoliko dobije ponudu da na ljeto preuzme trenersku poziciju u oovm klubu.

Ronald Koeman, koji na kraju sezone napušta trenersko mjesto u Feyenoordu, prema pisanju španskih medija slovi za jednog od glavnih kandidata za nasljednika Gerarda Martina.

"Naravno da sam zainteresovan da preuzmem Barcelonu, ali niko me još iz kluba nije kontaktirao", rekao je jedan od najvećih holandskih fudbalera svi vremena.

Koeman je nosio dres katalonskog kluba od 1989. do 1995. godine kada je osvojio četri naslova prvaka Španije, a svojim golom na utakmici finala protiv Sampdorije 1992. godine donio je Barceloni prvi naslov prvaka u klupskoj historiji.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri sjedio je na klupama Vitessea, Ajaxa, Benfice, PSV Eindhovena, Valencije, AZ Alkmaara i Feyenoorda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.