"Ronalda su trebali suspendovati na 12 utakmica"

Oglasio se nekadašnji engleski sudija

"Ronalda su trebali suspendovati na 12 utakmica"

E. Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo suspendovan je na pet mečeva jer je gurnuo glavnog sudiju na utakmici protiv Barcelone.

Ronaldo je obilježio El Clasico u nedjelju u kojem je Real Madrid slavio sa 3:1. Portugalac je u igru ušao sredinom drugog poluvremena, a u 82. minut je postigao eurogol za 2:1. Međutim, portugalski fudbaler je ekspresno zaradio dva žuta, odnosno crveni karton.

Nakon što mu je glavni sudija pokazao put ka svlačionici Ronaldo ga je odgurnuo što je zaprepastilo špansku javnost. FS Španije zbog ovog poteza je odlučio suspendovati Ronalda na pet utakmica iako se govorilo da bi ta kazna mogla biti još veća. Nekadašnji engleski sudija Graham Poll poručio je da je FS Španije bio preblag prema Portugalcu.

"Razočaran sam što nije dobio veće sankcije za ono što je uradio. Pa, trebali su ga suspendovati na 12 utakmica, a ne na samo pet samo zbog toga što je velika zvijezda. Real se nema šta žaliti na ovu odluku jer je Ronaldo dobro prošao. Siguran sam da se u Engleskoj ne bi izvukao sa ovako malom kaznom", rekao je Poll.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti