Ronaldinho izabrao idealni tim Lige prvaka

Izostavio Cristiana Ronalda

Ronaldinho izabrao idealni tim Lige prvaka

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldinho odabrao je svoju idealnu momčad Lige prvaka. 

Jedan od najvećih fudbalskih čarobnjaka u historiji igrajući za Barcelonu i sam je uspio osvojiti naslov 2006. godine, a zanimljivo je kako u njegovih najboljih 11 nije bilo mjesta za Cristiana Ronalda.

Golman: Gianluigi Buffon

Odbrana: Cafu, John Terry, Paolo Maldini, Roberto Carlos

Vezni red: Claude Makelele, Frank Lampard, Kaka

Napad: Lionel Messi, Thierry Henry, Ronaldo

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne postoje riječi kojima bih opisao Messija, jednostavno je magičan. Volio bih da sam duže igrao s njim u Barceloni", kazao je Ronaldinho, a potom se osvrnuo na Brazilca Ronalda:

"Ronaldo je bio moj idol. Najkompletniji napadač ikad i najkompletniji napadač zauvijek. Nevjerojatno je da nikad nije osvojio Ligu prvaka."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.