Ronaldinho: Mogao sam igrati u Manchester Unitedu

Brazilac priznao

Ronaldinho: Mogao sam igrati u Manchester Unitedu

Piše: A. Lendo
Nekadašnji najbolji fudbaler svijeta, legendarni Brazilac Ronaldinho, dao je veoma zanimljiv intervju za inostrane medije. 

Ronaldinho je na ljeto 2003. godine bio najtraženiji fudbaler na svijetu. Tada je još uvijek bio član PSG-a koji je bio spreman da sasluša ponude ostalih timova. Mngoi su bili zainteresovani i počelo je bukvalno otimanje za Ronaldinha, ali bitku je na kraju dobila Barcelona.

Danas, 14 godina kasnije, Ronaldinho se prisjetio kako je sve to izgledalo.

"Da, mogao sam tada preći u drugi klub, ali otišao sam u Barcelonu zbog prijateljstva sa Sandrom Rosellom. Mogao sam igrati u Manchester Unitedu. Bio sam član reprezentacije koja je godinu ranije osvojila Svjetsko prvenstvo i imao sam otvorena vrata svugdje. Ipak, kada me je Sandro pozvao, imao sam šansu da pogledam grad i klub i izbor je bio lak. Ne žalim što nisam igrao u Engleskoj, ali moglo je biti posebno jer se radi o sjajnoj ligi. Liga je veoma brza i puna intenziteta, nije uopšte dosadna za gledati. Chelsea me je pokušao dovesti jednom, a također i neki drugi klubovi", rekao je Ronaldinho.

Podsjetimo, Brazilac je bio član Barcelone od 2003. do 2008. godine nakon čega je za 25 miliona eura prešao u Milan.