Ronaldinho našao novi klub?

Pregovara s Nacionalom

Ronaldinho našao novi klub?

M. Šljivak

Legenda svjetskog fudbala, Brazilac Ronaldinho, pregovara s novim klubom.

Iskusni 36-godišnji fudbaler bi u narednim danima mogao postati član urugvajskog Nacionala. Pregovori traju već 20-ak dana, što je potvrdio i predsjednik ovog kluba Jose Luis Rodriguez.

"Jako ga je teško dovesti, pokušavamo i već smo 20 dana u pregovorima. Pokušavamo dobiti sponzore da olakšamo ovaj posao. Iako je igrao samo prijateljske mečeve u posljednjih 15 mjeseci, Ronaldinho još uvijek može mnogo pružiti na terenu", rekao je prvi čovjek urugvajskog kluba.

Ronaldinho je posljednji tim napustio 2015. godine. Tada je otišao iz Fluminensea nakon sedam utakmica i već dugo je u potrazi za novim timom.

Iako se povezivao s mnogim ekipama, još uvijek nije donio konačnu odluku da li će nastaviti karijeru, a Nacional pokušava da ga u poznim igračkim godinama dovede u svoje redove.

Legenda svjetskog fudbala iza sebe ima bogatu karijeru. Pored brazilskih timova igrao je u Evropi za PSG, Barcelonu i Milan, a u redovima katalonskog tima je pružao najbolje partije, te je dva puta proglašen za najboljeg na svijetu.

Nacional je trenutno vodeći tim urugvajskog prvenstva i brane titulu prvaka iz prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi