Ronaldinho otkrio protiv koga mu je bilo najteže igrati
Foto: EPA

Maldini je iznad svih

Ronaldinho otkrio protiv koga mu je bilo najteže igrati

E. Čaušević

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldinho najvjerovatnije će doputovati sutra u Barcelonu kako bi pružio podršku svojoj nekadašnjoj ekipi.

Barcelona igra sutra na Nou Campu revanš meč četvrtfinala protiv Juventusa i očekuje ih težak zadatak jer su u prvoj utakmici poraženi sa 3:0. Nekadašnja zvijezda ovog kluba Ronaldinho izjavio je da će biti teško nadoknaditi ovu prednost Stare dame.

"Bit će veoma teško Barceloni da nadoknati zaostatak iz prve utakmice, ali oni mogu to uraditi. Ovo su utakmice kada na scenu stupaju veliki igrači jer oni mogu svojim potezima da odluče sve. Kad god se vratim na Nou Camp sjetim se svog prvog gola iz 2003. godine za ovaj klub. To je bila veoma posebna utakmica za mene", rekao je Ronaldinho.

Legendarni brazilski fudbaler je nakon Barcelone igrao i za Milan, te je imao nekoliko susreta s Juventusom. U nastavku razgovora Ronaldinho je otkrio za uefa.com protiv kojeg igrača mu je bilo najteže igrati u karijeri.

"Igrao sam zaista protiv dosta vrhunskih odbrambenih igrača u svojoj karijeri. Ipak, najbolji defanzivac protiv kojeg sam igrao je Paolo Maldini, on nema konkurencije", dodao je Brazilac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi