Ronaldinho se pridružuje Henryju i Cahillu?

Vrlo blizu odlaska u NY Red Bull

Ronaldinho se pridružuje Henryju i Cahillu?

Ne tako davno najbolji fudbaler svijeta na putu je da postane još jedno veliko ime u MLS ligi. Ronaldinho je blizu prelaska u New York, tačnije pridruživanju Henryju i Cahillu u ekipi Red Bulla.

Ronaldinho je raskinuo ugovor sa Atletico Mineirom i dao se u pregovore oko transfera u novi klub. Kako saznaje kineska agencija Xinhua, Ronaldinhov brat Roberto Assis pregovara sa američkom ekipom oko plate i ostalih uvjeta.

Budući da su pravila MLS-a dosta drugačija nego u Evropi, Ronaldinho bi u Red Bullu postao treći igrač iznad salary capa nakon Henryja i Cahilla. Upravo su tri takva igrača i dozvoljena u MLS-u, što znači da bi Red Bull kompletirao listu poznatih bivših velikih zvijezda evropskog nogometa u svom timu.

Ronaldinho je najbolji dio svoje karijere proveo u Barceloni, a nastupao je još i za Milan, Gremio, Flamento i Atletico Mineiro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.