Ronaldinho tvrdi: Jesus će biti najbolji na svijetu!
Foto: EPA

Hvali sunarodnjaka

Ronaldinho tvrdi: Jesus će biti najbolji na svijetu!

M. Šljivak

Živa legenda svjetskog fudbala, Brazilac Ronaldinho, dao je zanimljivu izjavu o tome ko će biti najbolji fudbaler svijeta.

Ronaldinho je istakao kako je trenutno Lionel Messi najbolji na svijetu, ali da će u budućnosti najbolji igrač svijeta biti napadač Manchester Cityja Gabriel Jesus.

Legenda Barce i selekcije Brazila govorio je dosta pohvalno o Jesusu.

"Messi je najbolji na svijetu u ovom trenutku. Vjerovatno će to jednom biti i Neymar, ali uvjeren sam da će Gabriel Jesus jednog dana biti najbolji. Ima sve predispozicije za to", rekao je Ronaldinho.

Jesus je prošlog ljeta potpisao za Manchester City. Stigao je iz Palmeirasa za 33 miliona eura, a oduševio je odmah po dolasku ovog januara i postigao je već tri gola.

Sigurno je da će ove riječi itekako značiti ovom 19-godišnjem fudbaleru koji je već pokazao da je nevjerovatan talenat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi