Ronaldo: Brazil osvaja Mundijal, a Neymar će biti najbolji

Subjektivan ili ne?

Ronaldo: Brazil osvaja Mundijal, a Neymar će biti najbolji

Čovjek koji je obilježio dva Svjetska prvenstva, i koji je 2002. godine bio na tronu, te paralelno i najbolji igrač i strijelac velikog turnira, Ronaldo Luiz Nazario De Lima, smatra da je nakon 12 godina došlo vrijeme da njegov Brazil ponovo osvoji Svjetsko prvenstvo. 

Ronaldo također svog sunarodnjaka Neymara smatra igračem koji će obilježiti predstojeći Mundijal.

„Neymar je nevjerovatan momak i veliki igrač. Mlad je kao što sam i ja bio na svom prvom Mundijalu 1998. godine. Sigiran sam da je smiren, da se može dobro nositi sa pritiskom. Pokazao je to mnogo puta do sad. Vjerujem da može biti najbolji igrač na turniru te da će Brazil biti prvak,“ kazao je Ronaldo.

Brazil će na Svjetskom prvenstvu igrati u Grupi A zajedno sa Hrvatskom, Meksikom i Kamerunom.

„Fantastično je što se jedan od najvećih sportskih dogadjaja održava u Brazilu. To smo zaslužili jer smo fudbalska nacija. Ovo je sjajna prilika da predstavimo Brazil cijelom svijetu,“ dodao je Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.