Ronaldo će možda zaigrati za Portugal na Olimpijadi

Predsjednik Saveza istakao

Ronaldo će možda zaigrati za Portugal na Olimpijadi

Predsjednik Fudbalskog saveza Portugala Fernando Gomes otkrio je da postoji velika vjerovatnoća da reprezentacija te zemlje bude pojačana Cristianom Ronaldom na Olimpijadi u Riju 2016. godine.

Nakon plasmana Portugala i Švedske u finale Evropskog prvenstva U-21, obje reprezentacije su izborile plasman na Olimpijske igre. Prema pravilu, svaka reprezentacija može imati tri igrača starija od 23 godine, a jedan od njih bi mogao biti i Cristiano Ronaldo.

"Moguće je da Ronaldo zaigra na Olimpijadi. Znamo da možemo tamo poslati trojicu igrača starijih od 23 godine. Ukoliko se Ronaldo složi, ne bismo imali ništa protiv da jedan od njih bude baš on", riječi su Fernanda Gomesa.

Olimpijske igre u Rio De Janeiru će se održati manje od mjesec dana nakon Evropskog prvenstva u Francuskoj sljedeće godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.